Özgeçmiş
15.02.1970 Pınarhisar, Kırklareli doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce bölümünü 1993 yılında bitirdim ve tıp doktoru unvanını aldım. İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünden 2002 yılında kalp ve damar cerrahisi ihtisasımı tamamladım.
İlk profesyonel iş deneyimimde, 2002 Yılında 6 ay İstanbul Çağlayan Florence Nightingale hastanesinde Prof. Dr. Cihat Bakay’la birlikte kalp damar cerrahisi uzmanı olarak çalıştım. Aynı yıl Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başasistan olarak atandım. Bir sene Başhekim Prof. Dr. Sertaç Çiçek ile birlikte çalıştım. 2003-2006 seneleri arasında Belçika’nın Aalst şehrinde bulunan OLV Clinic ve Leuven şehrindeki Katholieke Universiteit Leuven (KUL) hastanelerinde deneysel ve klinik araştırmalarda çalıştım. Bu dönemde, Pedro Brugada, Hugo Vanermen, Bart Meyns, Raphael De Geest ve Willem Flameng gibi profesörler ile çalışma imkanım oldu ve bu süreç zarfında Science Citation Index (SCI) de taranan ve uluslararası dergilerde klinik ve deneysel araştırma makalelerim yayınlandı. Minimal invaziv ve robotik kalp cerrahisi ile kalp nakli eğitimimi Belçika’da 2003-2006 yılları arasında tamamladım.
2006 Senesinde Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine geri dönerek başasistan olarak çalışmaya devam ettim. 2007 Yılında Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan sınava girerek kalp ve damar cerrahisi branşında ‘Doçent’ unvanı aldım. Kurucu Başhekim olarak İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 13 Kasım 2008 tarihinde atandım. Klinik şefliği kadro atamam 2010 tarihinde aynı hastaneye yapılarak hem kalp damar cerrahisi klinik şefi hem de Başhekim olarak görevime devam ettim.
Fransa ve Belçika’da aldığım eğitimlerde ‘sternum’ kemiğini kesmeden kapalı olarak kasık atardamar ve toplardamarından girilmek suretiyle Aort ve Mitral kalp kapağı değişimi girişimini devlet hastanesi olan Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlattım. 2013 Senesinde Sağlık Bakanlığına yaptığım Kalp Nakli izni başvurusu 2014 senesinde onaylanarak, Türkiye’de kalp nakli yapabilme ruhsatını elde ettim.
02.11.2012 Tarihinde 663 sayılı KHK kapsamında İstanbul Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri kurucu Genel Sekreteri olarak atandım. Görev tanımıma göre, bölgemdeki 17 hastanenin idari mali ve tıbbi hizmetlerini sevk ve idare ettim. Bu süreçte, 300 Yataklı Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesinin 400 yataklı ek inşaat binalarını tamamlatarak sağlık hizmeti verilmesini başlattım. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün ‘Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans’ programını da 2011 yılında tamamladım. 13.12.2013 Tarihinde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalından Profesör kadrosu aldım. SCI Kapsamında taranan uluslararası bilimsel dergilerde makalelerim bulunmaktadır. Yayınlarıma yapılan atıf sayısı 657, h-index’im 13’dür.
15.1.2014 Tarihinde İstanbul Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Kurucu Genel Sekreteri görevine atandım. Bölgemdeki 250 yataklı İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 600 yataklı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında Esenyurt, Büyükçekmece, Başakşehir, Çatalca, Silivri ve Silivri Ceza İnfaz Devlet hastaneleri ile Beylikdüzü, Selimpaşa ve Avcılar Ağız Sağlığı merkezlerinin idari, mali ve tıbbi hizmetlerini sevk ve idare ettim. 250 Yataklı İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası, 300 yataklı Beylikdüzü Devlet Hastanesi, 200 yataklı Büyükçekmece Devlet Hastanesi, 75 yataklı Çatalca Devlet Hastanesi ve 50 ünitlik Küçükçekmece Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatlarını tamamladım.
Deneysel araştırma merkezi İDEA (İstanbul Deneysel Araştırma)‘nın yapımı için DPT (Devlet Planlama Teşkilatı)’na sunduğum proje kabul edildi. Bu kapsamda cihaz alımı ve inşaat aşamalarını gerçekleştirdim. Bu AR-GE merkezinde koyun keçi ve domuz gibi hayvanlar üzerinde denemeleri yapılacak tıbbi cihazlar ve ilaçlar sayesinde yerli üretimin ve sanayinin desteklenmesi amaçladık. Geliştirilecek katma değeri yüksek biyomedikal cihazlar sayesinde de yabancı ülkelere ‘tibbi cihaz ve ilaç sektöründeki’ bağımlılığın ve cari açığın azaltılması hedeflenmiştir. Merkezde düzenlenen uluslararası katılımlı toplantının açılış konuşmasını ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve eski TBMM sağlık komisyonu başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl yapmıştır.
Faz 1 Klinik araştırmaların yapılabilmesi ve gönüllü denekler üzerinde geliştirilen ilaçların test edilebilmesi için Sağlık Bakanlığına da başvuru yaptım. Merkezin ana amaçlarından birisi ‘Milli ilaçların’ araştırılıp, geliştirilmesidir.
Başhekimlik ve Genel Sekreterlik görevlerimi ifa ederken aynı zamanda kalp damar cerrahisi ameliyatlarına ve eğitim faaliyetlerine İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ettim. Gerek erişkin ve çocuk kalp damar cerrahisi gerekse de erişkin ve çocuk kardiyoloji branşlarında asistan, uzman doktor ve doçent yetiştirdim ve tezlerini yönettim.
Halen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde (Çapa) akademisyen olarak çalışmaktayım ve Erişkin ve Konjenital (Doğumsal) kalp hastalıkları ameliyatları yapmaktayım.